Mirrortrading

1 juni, 2015 webmaster 0 Comments

Att handla med aktier och fonder har varit populärt i över hundra år. Det är helt klart ett mycket bra alternativ till den vanliga ränta man får på till exempel ett sparkonto. Genom att spara i aktier och fonder kan man öka sina tillgångar och till exempel få en extra bra pension. Men det finns även många faror med att handla på börsen. Det är så att säga inte alls helt riskfritt, köper du aktier i ett företag som plötsligt börjar gå riktigt dåligt kan du förlora stora pengar. För att råda bot på detta kan man till exempel ta hjälp av erfarna mäklare. Nackdelen med detta är att dom ofta tar ganska mycket arvode och inte allt för sällan rekommenderar dom investeringar där dom själva får provision. Det många människor då har börjat göra är att ge varandra tips och diskutera strategier. Detta kallas ibland för social trading. Ofta är det en väldigt erfaren person som delar med sig av sina tips på till exempel internet och många småsparare följer dennes råd. Problemet med detta är att det ofta kan ta en viss tid innan småspararen snappar upp tipset och hinner lägga sin order, då kan det redan vara försent att göra det stora klippet.
För att lösa detta problem har det utvecklats en strategi som kallas för mirror trading. Mirror trading är en tjänst som gör det möjligt för en småsparare att exakt kopiera en viss investerare eller mäklarfirmas strategi. Med hjälp av kraftiga datasystem läggs exakt samma order i småspararens konto som den utvalda investerarens. Orderpriset blir då exakt samma för småspararen som för investeraren. De olika investerarna har olika strategier vilka tar hänsyn till bland annat personens investeringsmål, riskbenägenhet och storlek på kapital och kunden kan då välja viken sorts strategi han eller hon vill använda sig av. Det finns även möjlighet för kunden att använda sig av flera olika strategier samtidigt. Detta kan vara ett bra sätt att sprida sina risker på.
Med hjälp av mirror trading kan en vanlig småsparare använda sig av erkänt framgångsrika investeringsstrategier från experter utan att behöva lägga ner så mycket tid. Det enda kunden behöver göra är att välja vilka strategier som ska följas, men ansvaret ligger fortfarande hos kunden. En annan bra egenskap med mirror trading är det faktum att det är helt automatiserat. Detta minskar risken att kunden tar dåliga känslobaserade beslut i sin handel på börsen.
Mirror trading är en ganska ny form av börshandel och den utvecklades i slutet av 2000 talet. Mirror trading kan även kallas för autohandel. Det utvecklades ur algoritmisk handel som är en börshandel som verkar med hjälp av datorer. I algoritmisk handel placerar en dator en order baserat på en algoritm med specifika instruktioner angående olika variabler. Dessa variabler kan till exempel vara pris, tid och volym.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *