Bättre kontorsstäd ger bättre arbetsmiljö i Stockholm

16 februari, 2016 webmaster 0 Comments

Städning på kontor och i skolorOm man ser till hur många agerar då det kommer till miljön i sina hem så handlar det om att man vill ha det så rent som möjligt. Av den enkla anledningen att vi trivs bättre då och att vi dessutom ger vårt boende ett bättre intryck i gästernas ögon. Om du bjuder hem en gäst till ditt hem – då ser du också till att städa innan, eller hur? Frågan är varför vi inte behandlar denna fråga på samma allvar då det kommer till våra arbetsplatser och varför vi inte ställer högra krav på hygienen på våra arbetsplatser?

Tar man ett vanligt företag i Stockholm som har ett tiotal personer anställda och som gemensamt sitter på ett kontor så kanske detta företag har en städfirma anlitad för kontorsstäd en gång i veckan. Vi menar att man borde ha detta städföretag på plats för kontorsstäd åtminstone två gånger i veckan och detta av flera anledningar. Vi förklarar varför nedan genom att rada upp några avgörande punkter.

  • Sjukdomar. Har man någon gång befunnit sig i en kontorsmiljö så har man också lagt märke till den begränsade yta som varje anställd tilldelats. En begränsad yta som gör att man hela tiden exponeras för bakterier och baciller. Kort sagt – blir en person på ett kontor magsjuk eller får feber så kommer det inte att dröja särskilt länge innan nästa- och nästa- och nästa person drabbas. Kontorsstäd hindrar bakterier och baciller från att spridas på samma extrema sätt. En utökad kontorsstäd skulle således detta kontor i Stockholm tjäna in på att de anställda blir sjuka i en mindre utsträckning; sjukdagar för alltid med sig höga kostnader.
  • Representation. På samma sätt som ditt hem ger en bild av hur du är som person så fungerar ett kontor som ett fönster för hela verksamheten och därför är kontorsstäd något som i allra högsta grad kan påverka hur potentiella kunder agerar i en affär. Renlighet är helt enkelt en dygd.
  • Trivsel. De anställda kommer att trivas bättre på ett rent kontor och om de trivs så är steget inte alls speciellt långt till en ökad produktivitet. Kontorsstäd och en ökad sådan ger bättre produktion medan in minskad sådan obönhörligt kommer att leda till en sämre – en enkel ekvation som går att applicera till arbetsplatser i såväl Stockholm som i övriga Sverige.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *