Inredningstips barnrum

30 maj, 2015 webmaster 0 Comments

Det finns många faktorer som spelar in när man inreder ett barnrum. Förutom det allra viktigaste, alltså barnets trivsel och trygghet, är det viktigt att se till praktiska behov såsom förvaring och lekytor. Att skapa ett kreativt rum som barnet kan utforska och växa i är viktigt för den mentala utvecklingen, och därav något som är viktigt att ta hänsyn till. Att blanda in detaljer från sin egna barndom, såsom böcker och leksaker, är en trevlig detalj som Vi Föräldrar skriver om i artikeln ”Vi Föräldrar inreder barnrum”.

Böcker är en viktig del i inredningen. Att läsa sagor som ens egna föräldrar läste för en inger en speciell känsla, och är något som de flesta rekommenderar. Och varför inte ha detaljer som lär barnet om sitt ursprung eller världen i allmänhet? Man kan busa omkring med detaljer och anpassa dem alltefter barnet växer upp, men om man bortser från detaljerna så är det viktigaste för många att barnets rum inbjuder till lek. Under de första åren utvecklas barnets fantasi, så varför inte då bemöta både barnets lek och sitt eget praktiska behov när man köper saker. Ett exempel är en piratkista som barnet kan lägga sina leksaker i – en både rolig och praktisk detalj.

När du är mycket med barnet är det bra att tänka lite på dig själv också. Gör rummet lätt och bekvämt för dig att använda under sagostunder eller amning. Ett tips är att skaffa en Cacoon som fungerar som såväl en leksak för barnet som en skön plats att slå sig ner efter en lång dag. På så sätt ser man ytterligare en gång till praktiska lösningar som främjar barnets lek. Innovativa möbler såsom Cacoons hittar man bland annat på sidan Liten Leker.

Med dessa tips i åtanke kan du göra barnrummet till ett både praktiskt och roligt ställe för dig och barnet att vistas på.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *