Innan du kontaktar en bilskrot i Södertälje bör du…

6 juni, 2021 webmaster 0 Comments

Bilen är så dålig att den behöver skrotas… Men tänk på detta innan en bilskrot kontaktas för upphämtning av din bil i Södertälje.

Går den att sälja?

Om bilen inte är i väldigt dåligt skick är chansen stor att den går att sälja. Däremot handlar det bara om några hundralappar upp till en tusenlapp. Det ger ju i alla fall en viss slant men kräver annonsering på exempelvis Blocket, eller lappar vid Södertälje centrum, – men med risken att bilen i alla fall inte blir såld. Allt beror på hur mycket tid som personen orkar lägga ner på projektet. Att be en bilskrot i Södertälje komma och hämta bilen är ju självklart enklare.

Finns det delar som kan användas?

En person som är lite händig kan undersöka bilen för att försöka hitta delar som kan användas eller säljas. Det kan vara allt från bilbatteriet till löstagbar klädsel. Även här krävs det lite tid och engagemang – men det kan vara värt det i längden.

Välj en SBR-ansluten bilskrot

SBR är Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund. Att en bilskrot är med i detta förbund innebär att de måste följa vissa branschregler både gällande kundbemötande och inom miljömässiga frågor. Det betyder inte att en bilskrot som inte är ansluten är dålig – men en anslutning innebär högre säkerhet.

Måste din bilskrot finnas i Södertälje?

Nej. Det finns inget krav på att det företag som anlitas för skrotningen måste finnas inom samma kommun. En stor skrot, inom området, anger att de hämtar bilar i exempelvis:

  • Södertälje
  • Uppsala
  • Stockholm
  • Vissa delar av Östergötlands län

Det betyder därmed att den person som inte känner sig nöjd med vad ett företag kan erbjuda för tjänster och priser kan vända sig till något annat företag. Det finns inget krav att det måste vara lokalt.

Har du registreringsbeviset i ordning?

När en bilskrot hämtar bilen så behöver de även få registreringsbeviset. Orsaken är att bilen skrivs över till dem. Därmed har inte ägaren något juridiskt ansvar längre. Det går lätt att beställa ett nytt registreringsbevis via Transportstyrelsen om det har kommit bort. Därefter får man räkna med att det tar några dagar innan beviset har kommit fram med posten.

Har du nycklar?

Bilen kan hämtas även om det inte finns några nycklar. Men finns det nycklar underlättar det transporten och ska därmed lämnas över vid hämtning.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *