I Stockholm erbjuds catering för digitala möten

25 september, 2021 webmaster 0 Comments

Catering förknippas främst med fester och evenemang där många människor träffas på samma ställe. Med under coronapandemin växte även digital catering fram – inte minst i Stockholm.

Vad är digital catering?

Digital catering passar när flera medarbetare ska arbeta hemifrån samtidigt som arbetsgivaren vill bjuda på mat och dryck.

  1. Beställning
    Beställning kan ske hos flera olika restauranger och företag i Stockholm. Däremot är det inte alla som erbjuder denna lösning då det innebär betydligt mer transport än klassisk catering.
  2. Utkörning
    Det är på denna punkt som digital catering framförallt skiljer sig mot klassisk. Maten paketeras i portionsförpackningar och levereras hem till varje enskild medarbetare. Det kan alltså innebära att medarbetarna får maten vid något olika tidpunkter. Det är därför som framförallt sallader, skaldjur och kallskuren passar bäst.
  3. Gemensam middag
    Under det digitala mötet genomförs även en gemensam digital middag. Ett trevligt sätt att umgås – även om deltagarna inte kan/får träffas fysiskt.

Vilka erbjuder digital catering i Stockholm?

Vissa cateringbolag i Stockholm skriver på sin hemsida att de erbjuder detta digitala alternativ. Samtidigt är skillnaden inte jättestor mot det klassiska alternativet. Det som framförallt skiljer dem åt är hur maten portioneras samt att utkörning behöver ske till flera olika adresser.

Många företag är även mycket flexibla och försöker hitta passande lösningar för sina kunder. Det innebär att cateringföretagen kan kontaktas för denna lösning även om det inte uttryckligen nämns att de erbjuder detta alternativ.

Även digitala aktiviteter

På konferenser är det mycket vanligt att företag anordnar gemensamma aktiviteter. Det för gruppen samman och blir ett lättsamt sätt att umgås utanför de klassiska arbetsrollerna. Även utbudet av digitala sätt att umgås och genomföra aktiviteter har ökat kraftigt.

Quiz med ”lekledare”
Ett exempel på digital aktivitet är frågesporter och musikquiz. Enklast är att hyra in denna tjänst från ett upplevelseföretag som därmed ställer upp med personal som guidar och håller i hela aktiviteten. Med tekniska lösningar kan deltagarna delas in i mindre grupper (digitala rum) där de kan lösa uppgifterna tillsammans.

Chokladprovning
Ett annat alternativ är chokladprovning eller lakritsprovning. Det som ska provas skickas hem till deltagarna i förväg varpå de sedan guidas av kunnig personal genom hela smakprovningen.

Gympapass
Varför inte avsluta dagen med ett gemensamt gympapass? Även här ingår en ledare som tar med gruppen i en passande träningsaktivitet.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *