Smörgåstårta till festen

24 augusti, 2018 admin 0 Comments

När du tänker på smörgåstårta kanske du tänker på frysta räkor som är indränkta i majonnäs och ett vitt bröd som känns lite svampigt. Men faktum är att dagens smörgåstårtor ser helt annorlunda ut. Man använder nya och fräscha ingredienser och ofta bröd bakat på surdeg. Smörgåstårtan är en lyxig klassiker som fått ett rejält uppsving på senare år. Nu för tiden gör man luftiga och krämiga smörgåstårtor som passar perfekt på de flesta tillställningarna. Det finns vegetariska smörgåstårtor och smörgåstårtor för personer med allergier. Smakerna är innovativa och intensiva med färska och fräscha ingredienser.

Smörgåstårta för alla

Med tanke på hur enkelt och gott det är med smörgåstårta är det inte konstigt att de är så populära. Det är verkligen den perfekta festmaten, särskilt när man har många gäster. Det är enkelt att beställa en smörgåstårta och alla uppskattar en fräsch smörgåstårta. Smörgåstårtor går verkligen att variera i det oändliga. Det finns smörgåstårtor utan kött, mjölkfria, laktosfria eller glutenfria. Var bara noga med att uppge alla allergier och andra matrestriktioner när du beställer din smörgåstårta så att du får en smörgåstårta med de ingredienser som du vill ha.

Hur lång tid i förväg måste man beställa en smörgåstårta?

Olika företag har lite olika beställningsförfaranden. Om man beställer från Coop eller ICA så bör man ofta beställa den senast tre dagar i förväg. Om du sedan ändrar dig och vill avboka din smörgåstårta så måste du gör det senast en dag innan leverans, annars kommer du i alla fall få betala för den. Många bagerier och catering-firmor erbjuder också smörgåstårtor. Beställer du smörgåstårtan från ett bageri räcker det med att beställa den en dag i förväg. När du hämtar din smörgåstårta ligger den ofta i en kartong som brukar vara cirka tretton centimeter hög så det brukar inte vara några problem att förvara den i kylskåp.

Vilka smörgåstårtor passar till fest?

När du ska ha en fest kanske du vill ha en smörgåstårta med lite mer exklusiva ingredienser. Lax och skaldjur är populärt men även parmaskinka och mozzarella som är inspirerad från medelhavet. Till vissa bagerier kan du lämna in ett fotografi om du vill att smörgåstårtan ska se ut på ett visst sätt. Man kan beställa smörgåstårtor i olika former, det finns fyrkantiga, runda och hjärtformade. En smörgåstårta som passar bra till vardagen kan till exempel innehålla äggröra och ishavssallad eller skinkröra och ananasröra. En vegetarisk smörgåstårta kan innehålla mimosa och coleslaw.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *