Inred ditt badrum med en dusch

27 februari, 2014 webmaster 0 Comments

Att efter en lång dag på jobbet, ett tufft träningspass eller bara en kylig promenad utomhus få ställa sig i en varm dusch är någonting som de flesta uppskattar. Att då ha en dusch som du är riktigt nöjd med och som passar dina behov gör det hela ännu bättre. Om du ska installera en dusch i ditt bardum så finns det en hel del saker att tänka på och framförallt många olika alterativ att välja mellan. Ett av de största valen brukar dock vara om du ska köpa en färdig duschkabin eller om du istället ska bygga ett duschhörn.

Skillnaden mellan dessa är att du i en duschkabin får samtliga delar som du behöver i ett och samma paket. Dessutom står du då på ett golv inne i kabinen och duschar istället för på ditt vanliga badrumsgolv. För den som inte är så insatt på området så kan detta vara ett bra köp, men du får då tänka på att du inte kan välja ut varje detalj precis så som du vill ha det.

Är det istället ett duschhörn som du vill bygga så får du köpa duschväggar, dörrar, blandare och slang för sig. Här får du ett betydligt större utbud att välja mellan och du kan då få till en dusch som blir precis så som du vill ha den.

Vanligast är att man placerar duschen i ett hörn i badrummet, mest för att det är praktiskt att ha det så. Men det är absolut inte ett måste att göra det. Om du bort på ett nyrenoverat hotell så kan du dock stöta på andra lösningar där man kanske placerat duschen mitt i rummet eller gjort någon annan smart lösning. Nu när det finns takhängda duschar så är du inte heller beroende av en vägg där du fäster duschmunstycke och liknande på samma sätt som förut.

Till en dusch så finns det mängder med olika tillbehör som man köpa för att göra sin dusch mer praktisk. Om du inte har en klassisk duschkabin med dörrar i glas eller plast så kan ett duschdrapperi vara bra att införskaffa. Förutom att det kan piffa upp ditt badrum med en rolig färg eller ett uppiggande mönster så skyddar den resten av ditt badrum från att bli blött av vattnet från duschen. Du behöver då inte oroa dig för att blöta ner handdukar och annat som du helst behåller torrt i ditt badrum.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *