Åka på ridläger med klubben

24 februari, 2015 webmaster 0 Comments

Vad gör man på ett ridläger?

Rider, såklart! Det finns en del olika sorters ridläger. På vissa rider man hela dagarna i sträck, på andra rider man några gånger per dag (oftast två gånger per dag, i någon timme). Då det är ganska ansträngande att rida en hel dag (generellt ca 8-9 timmar per dag om man går på heldagsläger) passar heldagsläger bäst för de lite mer rutinerade ryttarna. Om väljer ett läger med lite kortare intervaller får man tid att ha kul med kompisarna samtidigt som man hinner vila upp krafterna.

Men hur är det egentligen att vara på ett ridläger? Sommarpatrullen i Sveriges radio tog med alla lyssnare när de åkte på ridläger och här får du höra vad de gjorde.

På ridlägret kan rida på olika sorters hästar: stora hästar, ponnys, islandshästar eller annan typ av häst.

Kolla upp var man kan gå på ridläger i er stad och om se sedan efter vilken ridskola som kan uppfylla era behov, om ni har några särskilda önskemål. På SRR:s hemsida kan man hitta ridläger och hitta mer information som passar.

Ofta behöver man samla in pengar för att kunna komma iväg på ett ridläger. För att få ihop pengar till klubben kan man sälja godis – då beställer klubben godis som man sedan kan sälja till familj, släkt, vänner och grannar.

Man kan också ha en loppis, vilket är ett toppensätt för familjen att rensa ut i förrådet hemma samtidigt som du slipper jobba så mycket för att få in pengar.

Att baka är också ett bra sätt – du kan ha ett litet fik i ditt kvarter om du bor i villa eller på landet, vilket brukar fungera bra och vara mycket uppskattat.
Hur man lyckas med försäljningen tar de upp på Pengar till klubbens hemsida. Här nämns det bland annat att belöningar, uppmuntran och målsättningar är viktiga komponenter till hur man faktiskt lyckas med sin försäljning.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *