Skolresa till Stockholm

11 februari, 2015 webmaster 0 Comments

Klasser har vallfärdat till Stockholm så länge klassresorna funnits. Huvudstaden har nämligen mycket att erbjuda, både när det gäller kultur men också spännande äventyr. Där finns verkligen något som passar alla. Det är det perfekta resmålet för att förena nytta med nöje.

Inför resan
Det är viktigt att förberedelserna sköts som de ska för att det ska bli en riktigt lyckad resa. Det kan då vara skönt med lite tips på var man kan åka någonstans och här hittar du lite matnyttiga tips. Det kan vara tillräckligt svårt att hålla ordning i klassrummet och ute på stan kan det vara ännu värre. Första delen i planerandet är att bestämma vad ni vill göra. Utifrån det skapar ni sedan en ungefärlig budget – hur mycket pengar behöver ni tjäna in för att kunna göra den resan ni vill? En av de viktigare delarna är att komma fram till hur ni ska få in pengarna. Många klasser väljer att sälja bakverk och godis för att få in pengarna. Det är många som vill hjälpa till och sponsra ungdomar som ska iväg på klassresa. Kanske för att de själva har fina minnen från sin resa.

Att göra i Stockholm
Se till att hinna med ett besök på Vasamuseet. Det är enkelt att ta sig dit och är en halvdagsaktivitet. Det är en häftig upplevelse att se det stora regalskeppet Vasa, som har krönt större framgångar som museiföremål än som krigsfartyg.

Man behöver inte alltid ha något inbokat utan det kan vara skönt att bara strosa runt. Gamla Stan i Stockholm är fantastiskt vackert och lockar varje år turister från hela världen. Gamla Stan gör sig allra bäst en solig sommardag när uteserveringarna är fulla och folket glada.
Det går inte att prata om Stockholm och klassresor utan att nämna Gröna Lund. Det är få saker en skolungdom tycker är så roligt som just nöjesfält och Gröna Lund håller väldigt hög klass. Även om man varit där tidigare är det alltid lika kul att göra ett återbesök. Även om Gröna Lund under en solig dag är riktigt fint, kan det vara en bra idé att besöka nöjesfältet en lite regnigare dag – då är det nästan ingen kö till åk-attraktionerna.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *