Vet mer om damparfym

30 november, 2020 admin 0 Comments

Vet mer om damparfym

Parfym har använts i hundratals år och att det finns olika typer är heller ingen nyhet. När det kommer till damparfym så finns några utmärkande faktorer – så som vilka dofter som ofta används. Damparfym syftar till att ta fram kvinnligheten och det finns ett enormt utbud att ta del av för den som intresserar sig av härliga dofter – alltifrån fruktigt och blommigt till kryddigt.

Vad är damparfym?

En damparfym är egentligen som vilken parfym som helst, bara det att den är framtagen just för att lyfta fram kvinnligheten. Man brukar skilja på manliga och kvinnliga dofter och oftast är det sammansättningen av olika aromen och essenser som skiljer sig. Damparfymer har ofta blommiga inslag men det är också vanligt med söta dofter från frukt samt friska dofter från citrus. Några andra vanliga inslag är:

  • Vanilj
  • Orientaliska dofter
  • Kryddor, så som kanel och kardemumma

Syftet

Parfymer har som sagt använts under många hundra år och precis som med mycket annat finns trender även inom detta. Under 70-talet var till exempel damparfym med mysk mycket populärt medan man idag ser många dofter med inslag av blommor och citrus. Det ger en lättare och fräschare doft och syftet är såklart att man ska känna sig lite extra elegant och inte minst väldoftande.

Doft är nämligen ett av människans starkaste sinnen och det är även just doft som ofta leder till attraktion. Att träffa på en människa som doftar gott av parfym ger inte helt sällan ett bättre intryck! Däremot ska man aldrig använda för mycket parfym, vilket är ett relativt vanligt misstag. Då blir effekten omvänd och det kan nästintill sticka i nästa på personer man möter.

Att välja rätt

Kategorin damparfym är stor och med tanke på alla dom dofter, aromen och essenser som finns är det svårt att hitta och välja rätt. För det första ska man välja något som man själva tycker doftar gott men man bör också se till att parfymen passar för en själv.

Man kan behöva prova sig fram, och säkerligen gå på en och annan nitlott, innan man hittar sin favorit men har man väl gjort det finns egentligen ingen anledning att byta så länge man trivs och inte själv tröttnar. Det bästa tipset för att hitta rätt är helt enkelt att prova sig fram och fundera på vad man gillar – sött, lätt, tungt, blommigt eller kanske något helt annat?

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *