Jämför matlagningstiden på matkassarna

24 mars, 2019 admin 0 Comments

Jämför matlagningstiden på matkassarna

Är det priset, ingredienserna eller tillagningstiden som avgör vilka färdiga matkassar som du gillar bäst? För vissa är det tiden det tar att tillaga maträtterna. Överlag kan man kategorisera de olika matkassarna i följande intervaller:

2 – 5 minuter

Det finns matkassar som består av färdiga maträtter som därmed bara behöver värmas. Det kan därmed delvis liknas med snabbmat då man enbart behöver värma matportionerna i en micro. Detta är verkligen färdiga matkassar då någon tillredning inte behöver ske.

Genom att abonnera på dessa matkassar får man frysta matlådor som sedan läggs i den egna frysen och värms upp utifrån när man vill äta dem.

10 – 20 minuter

Många företag som har matkassar erbjuder ”snabba” kassen. Det kan finnas en del olika benämningar men poängen är att matkassen innehåller färdiga recept som går mycket snabbt att tillaga. Generellt är det tiden det tar att koka pasta eller ris som avgör tillagningstiden. Under tiden detta kokas kan kött, fisk eller vegetariska livsmedel tillagas samt salladen skäras upp.

En del färdiga matkassar består av ett snabbt recept varpå resten tar längre tid att tillaga. Det brukar stå i receptet hur lång tid det tar.

30 – 60 minuter

Den vanligaste tillagningstiden för en färdig matkasse är 30 – 60 minuter. Det varierar något mellan de olika leverantörerna hur lång tid det tar. En del har lagt stort fokus på exklusiva rätter där tillagningstiden generellt är längre än när det handlar om standardmåltider för en barnfamilj.

Välja matkassar och jämföra tiden

På de olika tillverkarnas hemsidor finns presentation över de olika matkassar de erbjuder. Där kan man se portionspris, innehåll och olika recept som kassen kan bestå av. Det är på dessa recept som det framgår hur lång tid det tar att tillaga maten. För den som sätter tiden som en primär faktor i val av färdiga matkassar bör därmed kolla på recepten för att avgöra vilka kassar som passar. Den enklaste vägen är däremot att söka efter kassar som just marknadsförs som ”snabba” eller ”lättlagade”. Därmed hittas de som generellt går snabbare att tillaga och göra iordning.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *