För- och nackdelar med private banking

14 april, 2019 admin 0 Comments

För- och nackdelar med private banking

Allt fler tittar på private banking som en väg till bättre förvaltande av sina pengar. Det är en tjänst som går att hitta hos de flesta aktörer, och det är dessutom ganska högt efterfrågat. Men vad innebär det egentligen? Och vilka är för- och nackdelarna? Här ger vi några exempel och vill du ha ytterligare information så besök den här sidan.

Fördelar med private banking

En stor fördel, kanske den största, är att du har en dedikerad representant (eller möjligtvis flera representanter) som känner till omständigheterna. Det här kan göra det enklare att påbörja stora transaktioner, checkhantering och andra tjänster. Eftersom de redan känner till vem du är och din situation, så sparar det tid. Annars finns en risk att du behöver repetera detta varje gång du behöver en tjänst från banken. Att ha en dedikerad representant kan helt enkelt spara dig tid.

För den som har riktigt stort kapital kan tjänsterna sträcka sig utöver de rent ekonomiska sakerna. Tillräcklig uppmärksamhet kan ges för att få hjälp med saker som kanske inte direkt är relaterade just till kapitalet.

En annan fördel med private banking är att du får tillgång till ett större nätverk. Din private banker kan till exempel koppla ihop dig med duktiga jurister eller rådgivare av olika slag. Dessutom kan private banking innebära olika förmåner och bättre priser på bankens tjänster.

Nackdelar med private banking

Visst finns det många fördelar med detta ­– men så finns det också en baksida av myntet. Till exempel finns det risk att du förlorar pengar, till exempel villkoret är att du behöver binda ett bytande kapital till ett konto med låg årlig ränta. Pengarna hade kanske kunnat investeras bättre någon annanstans.

En annan nackdel kan vara avgifterna, som inte sällan är en procentsats av investeringarna som görs. Jämför vad olika aktörer tar för att vara säker på att du väljer den rätta.

Något annat tänka på att är de som jobbar med private banking kommer och går. Om de slutar hos aktören som håller i din private banking, behöver du ta ett beslut kring huruvida du ska stanna hos dem, eller följa med din representant till nästa firma.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *