Göra en golvslipning

30 januari, 2020 admin 0 Comments

Göra en golvslipning

Vill du förnya uttrycket i dina gamla trägolv? Då kan du antingen anlita ett företag som utför golvslipning eller göra det helt på egen hand. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Om du väljer att anlita ett professionellt golvslipningsföretag kan du räkna med att jobbet blir utfört snabbt och lämnar ett perfekt resultat. Däremot är nackdelen här att priset kan bli ganska högt, beroende på hur stort golvet är. Att själv hyra en golvslipningsmaskin kostar oftast inte mer än 400 kronor per dygn, medan kvadratmeterpriset (det lägsta) börjar från cirka 130 kronor när du anlitar ett företag. Dock finns det mycket att tänka på när du själv ska slipa golvet. Förutom att du behöver välja rätt sorts golvslipningsmaskin behöver du ofta hyra två stycken, en för större golvytor och en för mindre golvområden samt runt hörn och vid kanter.
Om du inte har utfört golvslipning tidigare finns det stor risk att golvet blir snett och ojämnt. Anledningen? Golvslipning utförs med tunga maskiner som kan vara svårmanövrerade utan tidigare vana. Om du inte rör dig med jämn hastighet över golvet kommer du slipa ner vissa ställen för mycket. Om du klarar av att hålla en jämn hastighet när du rör dig över golvet kommer du märka att proceduren inte är särskilt svår.

Olika maskiner

Det finns inte bara en sorts golvslipningsmaskin. Tvärtom kan det vara lite av en djungel att välja ut rätt. Det bästa du kan göra är att kontakta ett uthyrningsföretag och berätta så mycket som möjligt. Beskriv golvet, berätta vilket träslag samt vilken typ av parkett det handlar om. Du bör även nämna om du tidigare slipat golv eller om det är första gången. Företaget kan då hjälpa dig välja ut rätt sorts maskin. Kanske är du även osäker på vilken ytbehandling du ska utföra? Passa på att fråga om detta när du väl hyr ut. Det går naturligtvis att googla sig fram till svaret, men om du vill ha snabbare hjälp kan du vända dig till ett företag istället. Hur ofta du behöver slipa om golven varierar otroligt mycket och beror bland annat på hur stort slitage som det utsätts för. För normalt slitage brukar det räcka att slipa om golven ungefär vart tionde år.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *