Då behöver du göra en stamspolning

14 mars, 2020 admin 0 Comments

Då behöver du göra en stamspolning

Har du upplevt att det luktar konstigt vid avloppen på sistone? Eller rinner vattnet ut ovanligt sakta? Kanske räcker det att rensa vattenlåset under vasken, men om problemen kvarstår är det nog dags att utföra en stamspolning. Redan när du upptäcker problemen har rören börjat sätta igen, så kontakta en avloppstekniker direkt för att beställa stamspolning. Annars kommer du sakta men säkert bygga upp ett stopp i rören, och det kan bli både besvärligt och kostsamt att åtgärda.

Fördelar med stamspolning

Ditt hushålls avloppssystem belastas dagligen och även om du är noggrann med vad som spolas ner bildas det efter hand en beläggning av fett på rörens insida, som till slut kan orsaka stopp i avloppet. Vid en stamspolning avlägsnas beläggningen, och avloppsvattnet kan flöda fritt igen. Du kommer märka direkt att avrinningen går snabbare och att dålig lukt försvinner. En stamspolning är egentligen inte konstigare än att du tar hand om din bil genom att byta olja efter ett visst antal körda mil, eller att du lämnar in cykeln på service för att den ska rulla smidigt i vardagen. På samma sätt rekommenderas det att du utför stamspolning regelbundet. Beroende på systemets ålder och belastning brukar en tumregel vara att en insats behövs minst vart 5:e år.

Varför stamspolning är extra viktigt idag

Trots att vi är många som försöker att leva miljömässigt i dagens samhälle använder vi idag fler kemikalier än någonsin. Detta påverkar avloppet både genom att öka risken för t.ex. frätskador, men även genom att riskera att sätta igen rören. En annan förändring som skett är att vårt varmvatten håller en lägre temperatur, vilket gör att fettet som spolas ner när t.ex. du diskar inte löses upp utan istället har en benägenhet att bilda proppar i avloppet. Om du är noggrann med att rengöra vattenlåset under diskhon och i duschen, och framförallt tänker på att inte spola ner annat än toapapper, kiss och bajs kan du minska risken för att problem ska uppstå i avloppssystemet. Att dessutom agera förebyggande genom att regelbundet utföra stamspolning är det bästa sättet att undvika dyra och akuta avloppsproblem i framtiden.

den här sidan kan du få fler tips och råd.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *