Bra att tänka på om du ska trimma din moped

24 januari, 2020 webmaster 0 Comments

Det finns många delade meningar kring trimmade mopeder. För unga personer som just tagit mopedkort finns ingen anledning att mixtra för att få ett snabbare fordon men för den som har högre behörighet på sitt körkort, läs lättmotorcykel eller motorcykel, kan det vara ett roligt experiment. Det finns dock mycket som är bra att tänka på innan sätter igång med trimningen.

Ta reda på vad som gäller inom mopedtrim

Dt första man ska göra om man funderar på att trimma en moped är givetvis att ta reda på vad som gäller. Det finns lagar och regler att ta hänsyn till och om man bryter mot dessa kan man anklagas för olovlig körning. Har man till exempel en EU-moped och ett körkort avsett för en sådan men väljer att trimma den så gäller inte körkortsbehörigheten för mopedens ”nya” hastighet. Se till att läsa på ordentligt innan du trimmar din moped. Både kring vad lagen säger men också hur man går till väga för att det ska bli på rätt sätt.

Köp ett komplett trimkit

Ett bra tips om du trots allt bestämt dig för att det är dags att trimma din moped är att köpa ett färdigt trimkit. På så vis kan du försäkra dig om att alla delar du kommer att behöva använda finns och det är också lättare att få ett bra resultat. Bland annat hos trimbutiken.se kan man hitta färdiga trimkit för en mängd olika märken och modeller.

Fråga om råd

Är du inte van att meka med motorer, cylindrar, topplock och annat kan det vara bra att ta hjälp från någon som har vanan inne. Annars riskerar man att ställa till problem snarare än att lyckas med det man försöker göra. Man kan också vända sig till trimbutiken.se för att ställa frågor om mopeder, trimning och olika delar och tillbehör. Har du inte köpt ett färdigt trimkit kan det kanske vara bra att rådfråga med någon kunnig om vilka delar som kommer att behövas för att du ska kunna utföra jobbet på rätt sätt. Det finns vissa risker med att trimma en moped. Är man medveten om dessa samt har rätt behörighet på sitt körkort kan det utförda experimentet vara lagligt. Har man inte det kan man råka ut för böter och en trimad moped är alltså inget för barn och ungdomar.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *