Auktioner – rätt i tiden

22 november, 2014 webmaster 0 Comments

Att handla begagnat börjar bli alltmer populärt. Den slitna ryggan och vintageprylarna hemma vittnar om hänsyn till miljön och ett ställningstagande mot den utbredda slit-och-slängmentaliteten. Det har till och med blivit trendigt att köpa andrahandssaker och allt från kläder till hela hem kan hittas på Internet i begagnat skick. Ett härligt sätt att hitta begagnat på är att gå på auktion. Här omges du av föremål som ofta håller långt högre kvalitet än det som du hittar på nätsajter och som säljs av privatpersoner på till exempel loppmarknad.

I storstäder arrangeras auktioner som när på varenda dag. Föreningar, auktionshus, konkursförvaltare och företag som hanterar dödsbon har ofta kunskap i både värdering och kan planera arrangemang som gör det lätt för dig som budgivare att hitta rätt i utbudet.

Att handla på auktioner är ofta mindre komplicerat än vad många tror. Dessutom brukar själva eventet vara väldigt trevligt och innebära en mängd ögongodis och inblickar i värdeutveckling på konst och inredningsstilar. Att handla på auktion minimerar risken för att du kommer hem med  den där prylen som alla andra har och du kan bygga upp en säregen stil i hemmet eller garderoben. Kvaliteten på föremål som auktioneras ut är ofta god eftersom de är inspekterade under värderingen men var noga med att titta efter eventuella skavanker eftersom det ansvaret i slutändan ligger på dig.

Nästa gång du går på en auktion ta med dig några inredningstidningar som inspiration och se till att ha kontanter. Kanske hittar du det där som har saknats hela tiden. Förhoppningsvis vill ingen annan ha det och du gör ett riktigt fynd!

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *