Alla hälsofördelar med infraröd bastu

22 april, 2020 admin 0 Comments

Alla hälsofördelar med infraröd bastu

Många menar att hälsofördelar med infraröd bastu är betydande. En infraröd bastu värmer kroppen på djupet och då börjar människan svettas, något som är bra eftersom det ökar ämnesomsättningen. Andra hälsofördelar med infraröd bastu inkluderar stärkt immunförsvar samt minskade nivåer av stress.

När du sätter dig i en infraröd bastu så utsätts du för strålningsvärme istället för varmluft som det är i en traditionell bastu. Med strålningsvärme så kan värmen tränga djupare in i vävnader och muskler, upp till tre gånger djupare än i en vanlig bastu. Eftersom värmen från en infraröd bastu når hela 4,5 centimeter in så hjälper detta till att mjuka upp spända och stela muskler. Värme är även bra mot smärta och värk.

Stora hälsofördelar med infraröd bastu

En av de hälsofördelar med infraröd bastu som många uppskattar är att huden mår bättre när den utsätts för värme och fukt. När huden svettas så rensas slaggprodukter ut. Värmen gör även att porer öppnas upp och huden får en slags djuprengöring. Efter ett bastubad så är huden mjuk och smidig och känslan är att den är ”som ny”. Många menar att en av de största hälsofördelarna med infraröd bastu är just den förbättring som det innebär för huden. Många som lider av acne och hudproblem väljer att basta med jämna mellanrum för att hålla huden i bättre kondition.

3 hälsofördelar med infraröd bastu:

  • Svett = kaloriförbränning.

När du svettas så bränner du i snitt 0,568 kcal per 1 gram svett. Det betyder att en halvtimmes bastubad i en infraröd bastu kan bränna omkring 600kcal.

  • Bättre immunförsvar.

Värme är bra för kroppen eftersom det hjälper till att bekämpa infektioner och öka produktionen av vita blodkroppar. När kroppen svettas så gör den sig av med slaggprodukter. Värmen i en infraröd bastu är även bra för flera organ som till exempel lungorna och levern.

  • Minskad stress.

Stress är en av de stora bovarna i dagens samhälle. Stress leder till ohälsa både psykisk och fysisk. När man badar bastu så kopplar man av. Avkoppling är ett av de bästa sätten att motverka stress.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *