Så hittar du auktoriserade takläggare

16 maj, 2019 admin 0 Comments

Så hittar du auktoriserade takläggare

Inom alla yrken finns personer som utger sig för att ha kompetens men där man sedan utför ett undermåligt arbete. Under både 2018 och 2019 har det i media flera gånger rapporterat om minst sagt oseriösa takläggare i både Stockholm och södra delarna av landet. Ett sätt att minimera risken för att anlita dessa oseriösa företag är att kontrollera om de är auktoriserade.

TIB (Tak- och tätskiktsentreprenörernas branschorganisation i Sverige, är en oberoende organisation som både tar tillvara på deras olika medlemmars intressen inom branschen och ger auktorisation till företag om de uppfyller vissa krav. På detta sätt blir TIB en kontrollfunktion för konsumenterna att använda för att minimera riskerna att luras av oseriösa företag.

Självklart finns det takläggare som inte valt att ansluta sig till TIB och som ändå levererar ett proffsigt arbete. Att inte vara medlem eller auktoriserad betyder inte att man utför ett dåligt arbete. Däremot är det en säkerhet att välja en takläggare som har medlemskap och auktorisation då det krävs vissa kompetensnivåer.

Sök efter auktoriserade företag via hemsidan

För att hitta vilka företag som har auktorisering kan sökfunktionen användas på TIB´s hemsida. I en scrollista går det att välja inom vilka städer som takläggare sökes. Söks exempelvis hantverkare i eller omkring Stockholm väljs den staden i rullistan. Finns inte den stad du bor i med bör istället en stad som ligger i närheten väljas.

Till höger om scrollistan går det även att kryssa i rutan ”Visa endast auktoriserade företag”. Många företag är både anslutna till TIB och auktoriserade. Men det finns de som enbart är anslutna och därmed inte visas med denna filtrering. I Stockholm finns ca 20 auktoriserade företag.

Varje företag presenteras med telefonnummer, mailadress, hemsida och postadress. Dessutom finns en karta (Google Maps) till höger om denna information som tydligt visar var i landet som de olika företagen är belägna.

På detta sätt kan man som konsument på mindre än en minut hitta lokala takläggare som har auktorisering. Genom att först skriva ihop en arbetsbeskrivning och sedan kontakta dessa företag är det enkelt att få in offerter som sedan kan jämföras utifrån bland annat pris och tidsåtgång. Sätt igång och börja direkt på stockholmtakläggare.se.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *